Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data01/virt71320/domeenid/www.theskinhouse.ee/meon/wp-content/themes/meon/single-post.php on line 8

Fermenteeritud kosmeetika – mis see on ja milles seisneb selle kasu?

Viimase aja kuum sõna kosmeetika maailmas on fermenteeritud kosmeetika. Fermenteeritud kosmeetikat on toodetud juba üle 10 aasta, peamiselt Lõuna-Koreas ja Jaapanis, aga just viimasel ajal on see muutunud väga tugevaks trendiks ja järjest enam kaubamärke hakkavad tootma fermenteeritud sarju. Tänapäeval on praktiliselt igal vähegi tugeval Korea kosmeetika brändil olemas vähemalt üks fermenteeritud kosmeetika sari. Huvitav miks? Antud artiklis räägime sellest, mis on fermenteeritud kosmeetika, mille poolest ta erineb tavalisest ja mis temas nii head on.

Viimasel Ilumessil rääkisime mõne kliendiga The Skin House toodetest ja mainisime muuseas, et meil on olemas fermenteeritud kosmeetika sari, mille peale vastas klient, et talle ei meeldi lõhnastatud kosmeetika. Sellest tekkiski mõte, et peaks lugejatele natuke rohkem tutvustama seda, mis on fermenteeritud kosmeetika.

Mis on fermeneerimine?

Tegelikult ei ole fermenteerimine lõhnaga kuidagi seotud. Fermenteerimine ei tähenda lõhnastamist. See on keeruline võõrsõna, aga tähendab see hoopis kääritamist. Näiteks vanaema purki pandud hapukapsas on fermenteeritud, samamoodi keefir ja vein 🙂 Kääritatud-hapendatud e. fermenteeritud toite on valmistastud aastasadu, eriti oluline oli see siis, kui ei olnud külmikuid, sest hapendatud toit säilib kauem. Aga see ei ole ainuke põhjus, hapendatud toit on ka väga kasulik.

Lihtsalt öeldes on fermenteerimine – kääritamise protsess bakterite või pärmseente organismis sisalduvate ensüümide mõjul. Selle protsessi käigus toimub orgaaniliste ainete lagundamine ning teistsuguste ainete moodustamine.

Milles seisneb fermenteeritud kosmeetika kasulikkus?

  1. Väiksemad molekulid. Kääritamise käigus muutuvad molekulid palju väiksemaks. Tänu sellele pääseb fermenteeritud kosmeetika kiiremini ja sügavamale naha sisse kui tavaline kosmeetika ning organism omastab seda paremini tänu väikestele molekulidele. Juba ainuüksi selle pärast on fermeneeritud kosmeetika mitu korda efektiivsem.
  2. Rohkem vitamiine ja muud kasulikku. Nii nagu kääritatud toidus on rohkem toitaineid, vitamiine ja antioksüdante ja nad on rohkem kontsentreeritud, samamoodi ka kosmeetikas. Fermenteeritud kosmeetikas on rohkem vitamiine (eriti B-grupi vitamiine), mineraale, omega-3 rasvhappeid, antioksüdante ja mitmesuguste probiootilisi tüvesi. See teeb fermenteeritud kosmeetika palju efektiivemaks.
  3. Säilib kauem. Hapendatud toitu tehti vanasti selleks, et ta säiliks kauem. Ka fermenteeritud kosmeetika säilib kauem kui tavaline. Kääritamine takistab patogeensete bakterite paljunemist, tänu sellele lisatakse kääritatud kosmeetikasse oluliselt vähem säilitusaineid.
  4. Detoks. Kääritamise käigus toimub detoksifikatsioon, tänu sellele on fermenteeritud kosmeetikas oluliselt vähem toksiine ja muid kahjulikke aineid. Fermenteeritud kosmeetika on seega palju nahasõbralikum ja sobib paremini tundlikule ja allergilisele nahale.

Kõik see teeb fermenteeritud kosmeetika palju efektiivsemaks, ohutumaks ja sobilikumaks tundlikule nahale. Fermenteerimine teeb kosmeetika mahedamaks ja nahasõbralikumaks. Ka vananemisvastane toime on kääritatud kosmeetikal palju tugevam. Fermenteeritud kosmeetika niisutab ja kaitseb paremini nahka, toidab vitamiinidega, silub efektiivsemalt kortse, taastab, uuendab ja värskendab nahka, teeb naha terveks ja ilusaks. Kui teil on tundlik või probleemne nahk ja teil on väga raske leida kosmeetikat, mis sobiks teie nahale, siis soovitame väga proovida mõnda fermenteeritud sarja, see võib teie nahale palju paremini sobida.

Pildil on kujutatud tooraine enne fermenteerimist ja pärast. Vasakule paremale: Heartleaf Houttuynia, Job’s tears, roheline tee.

Fermenteeritud kosmeetika – mis see on ja milles seisneb selle kasu?

Viimase aja kuum sõna kosmeetika maailmas on fermenteeritud kosmeetika. Fermenteeritud kosmeetikat on toodetud juba üle 10 aasta, peamiselt Lõuna-Koreas ja Jaapanis, aga just viimasel ajal on see muutunud väga tugevaks trendiks ja järjest enam kaubamärke hakkavad tootma fermenteeritud sarju. Tänapäeval on praktiliselt igal vähegi tugeval Korea kosmeetika brändil olemas vähemalt üks fermenteeritud kosmeetika sari. Huvitav […]

Loe edasi

Keidy räägib aknelise ja kuiva naha hooldusest aaloega kosmeetika abil Aloe Fresh

The Skin House on kõrgekvaliteediline ja efektiivne nahahoolduskosmeetika Lõuna-Koreast, mis põhineb viimastel teadusuuringutel ja sisaldab ainult kõige puhtamat ja kvaliteetsemat toorainet. The Skin House toodetes on kasutusel erinevad looduslikud ravimtaimed, marjade ekstraktid, hüaluroonhape, kollageen, teolimа, aloe. Tootja on teinud teadusuuringuid rohkem kui 30 aastat selleks, et The Skin House kosmeetika oleks efektiivne ja rahuldaks ka […]

Loe edasi

Fermenteeritud kosmeetika – mis see on ja milles seisneb selle kasu?

Viimase aja kuum sõna kosmeetika maailmas on fermenteeritud kosmeetika. Fermenteeritud kosmeetikat on toodetud juba üle 10 aasta, peamiselt Lõuna-Koreas ja Jaapanis, aga just viimasel ajal on see muutunud väga tugevaks trendiks ja järjest enam kaubamärke hakkavad tootma fermenteeritud sarju. Tänapäeval on praktiliselt igal vähegi tugeval Korea kosmeetika brändil olemas vähemalt üks fermenteeritud kosmeetika sari. Huvitav […]

Loe edasi

Keidy räägib aknelise ja kuiva naha hooldusest aaloega kosmeetika abil Aloe Fresh

The Skin House on kõrgekvaliteediline ja efektiivne nahahoolduskosmeetika Lõuna-Koreast, mis põhineb viimastel teadusuuringutel ja sisaldab ainult kõige puhtamat ja kvaliteetsemat toorainet. The Skin House toodetes on kasutusel erinevad looduslikud ravimtaimed, marjade ekstraktid, hüaluroonhape, kollageen, teolimа, aloe. Tootja on teinud teadusuuringuid rohkem kui 30 aastat selleks, et The Skin House kosmeetika oleks efektiivne ja rahuldaks ka […]

Loe edasi